Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı tamamlandı. 18 Mayıs 2020 tarihli toplantı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapıldı. Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs Türkiye’deki alınan tedbirlerden bir tanesi sokağa çıkma yasağı olarak uygulanıyor. Cumartesi ve Pazar günleri uygulanan kısıtlamalar resmi tatiller ile birleştirilmeye devam ediyor. Başkan Erdoğan hafta sonu kısıtlamalarının ramazan sonuna kadar devam edeceğini açıklamıştı. Bayramdan sonra devam edip etmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KAÇ GÜN!

Yeni normalleşme adımları neler olacak; bayramda kısıtlama kaç gün olacak. Kabibe toplantısında alınan karar ile duyuruldu. İş yerlerinin girişlerine çalışma saatleri ve kullanma alanları, müşteri sayısı afişeleri olacak.

23, 24, 25 26 Mayıs tarihlerinde 81 il genelinde sokağa çıkma yasğaı uygulanacak. Arefe gününden itiabren başlayacak olan sokağa çıkma yasğaı tüm illerde olacak ve kısıtlama bayram günlerinin tamamını kapsayacak.

YENİ KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT KAPSAMINDA ALINAN TEDBİRLER;

Bayramda 5 günlük kısıtlama 81 il genelinde uygulanacak. 

2019-2020 Eğitim dönemi tamamlandı. Okullar Eylül tarihinde açılacağı açıklandı

Camiiler 29 mayıs tarihinde açılacak. Öğle ve İkindi vakitlerinde belirlenen illerde başlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığından bu konuda açıklama yapılması bekleniyor.

Açık ceza evlerinde 60 bin hükümlünün koronavirüs nedeniyle verilen izin süresi 2 ay daha uzatıldı.

Editör: TE Bilisim