İçişleri bakanlığı yeni açıklamasında 45 ilde ve 156 yerleşim yerinde karantina uygulamasının devam ettiğini açıkladı.8 Nisan tarihi itibari ile karantina biten yerler de belli oldu 5 il ve 6 yerleşim yerinde karantina sona erdi.

İl ve ilçelerde mülki idare amiri başkanlıklarında Hıfzıssıhha kurulları kararı ile karantina uygulamaları yapılıyor. Buna göre 8 Nisan 16:00 itibari ile 45 il genelinde karantina devam ettiği ifade edildi..

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KARANTİNA AÇIKLAMASI;

Adıyaman, Işıklı köyünde 114 gün süre ile karantina uygulanacak. Köye giriş ve çıkışlar kapatıldı. 6 Nisan Pazartesi tarihinden itibaren Amasya Taşova ilçesine bağlı Kozluca köyünde il umumi Hıfzısıhha Kurulu kararına göre karantina başladı. Kırıkkale Valiliğinden Delice ilçesi Büyükafşar köyünde 21 Nisan tarihine kadar, Bilecik ilçesinde Akpınar mahallesinde ve Bilecik iline bağlı Aşağıköy köyünde 19 Nisan tarihine kadar giriş çıkışlara izin verilmeyecek.

Kayseri ili Kocasinan ilçesi Sancaktepe mahallesinde bir apartmana ilişkin karantina uygulaması başladı. Bursa Keles ilçesinde Yazıbaşı ilçesinde, Hatay ili Kırıkhan ilçesinde 2 mahallede giriş çıkışlar kapatıldı. Bingöl’de Adaklı ilçesinde 7 Nisan tarihli karara göre 14 gün süre ile karantina başladı.

Kırklareli Valiliği Kurudere köyünde giriş çıkışlar yasaklandı. Düzce Valiliğinden Yığılca ilçesi 7 Nisan itibari ile 15 gün süre ile giriş çıkışlar kapatıldı. Burdur ilinde Bucak ilçesinde bire mahallede ve Çavdır ilçesinde Söğüt beldesinde, Şanlıurfa ilinde 4 kırsal mahallede 4 binada, yine Şanlıurfa ilinde Yenişehir ve Hayati Harrani İpekyol, Şenevler mahallelerinde Şanlıurfa’nın ilçelerinden Suruç Akçakale, Siverek, Haliliye, Adana ilinde Tufanbeyli ilçesi, 5 Nisan itibari ile 15 gün giriş çıkışlar kapatıldı. Elazığ ilinde Karakçan ilçesi, Kırklar Cumhuriyet ve Sürsürü mahallelerinde 3 apartmanda, Kovancılar ilçesinde Şenova köyünde, Baskil ilçesinde Topelkem köyünde Omik mezarında giriş çıkışlar kapatıldı.

Gaziantep Nizip ilçesinde 14 ev, İzmir Müjde sokak, İsmail Dal Sokak, İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi Sinop Durağan ilçesinde 3 köy, İstanbul ilinde Bağcılar ilçesinde 4 mahalle, Muş ilinde 5 köy ve 1 belde, Uşak Banaz ilçesinde, Samsun Vezirköprü ilçesinde, Ovacık mahallesinde, Kastamonu ilinde Tosya ilçesinde 4 mahallede, Niğde ili Altunhisar ilçesinde, batman ili Sason Yeşilova, yıldızlar tekinler mahallelerinde 3 adreste, Çanakkale çan ilçesinde, Giresun Çamoluk ilçesi Karadikmen köyünde, Sivas ilinde Akıcılar ilçesine bağlı Şenbağlar köyünde , Sivas Suşehri ilçesinde 3 köyünde, Dağanşar ilçesinde Darlık köyünde Zara ilçesinde Tuzlagözü köyünde Sivas merkeze bağlı bazı mahallelerde, Trabzon Hayrat ilçesinde 3 mahalledede karantine uygulanmaya devam ediyor. Türkiye genelindeki 45 il ve 156 yerleşim yerindeki karantinalar sadece bunlarla sınırlı değil. Yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim