Türkiye genelindeki mağazaların çalışma saatleri 8 Mayıs 2020 tarihinde değişti. Sokağa çıkma yasağı uygulaması 9 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?

8 Mayıs Bim, A101, Şok marketlerin çalışma saatleri ve sabah açılış akşam kapanış saatleri ne olacak sorunun cevabı belli oldu. 9 Mayıs cumartesi günü sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan karara göre Büyükşehir olan 7 ilde giriş çıkış yasağı kaldırıldı. Diğer 24 ilde ise devam edecek Bu iller şu şekilde olacak.

Giriş çıkış kısıtlamanın uygulanacağı 24 il: Kahramanmaraş, Tekirdağ, Adana, Ankara, Balıkesir, Kayseri, Kocaeli, Trabzon, Van, Eskişehir, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Manisa, Mardin, Bursa, Konya, İzmir, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak.

MARKETLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

8 Mayıs cuma günü bakkallar, marketler ve manavlar 08:00'de açılacak. Bim, A101, Şok mağazaları akşam 23:00'da kapanacak. Mağazalar kendi çalışma saatlerini uygulayabilecekler. Bazı mağazalar 23:00'a kadar açık olmayabilir.

9 Mayıs ile 10 Mayıs günü evlere paket servileri için restoranlar lokantalar açık olacak. Sadece paket servileri yapabilecekler. Anneler günü nedeniyle çiçek satan iş yerleri, tıbbi cihaz satan yerler, dezenfektan üretimi satımı yapan yerler, eczaneler, veteriner hekim zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli olan yerler açık olacak. 

Sokağa çıkma kısıtlaması 24 ilde 9 mayıs 00:00'da başlayacak ve 10 Mayıs 24:00'a kadar devam edecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim