İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivas ilinde yaptığı açıklamalarda 2-3 gün içerisinde 15 bin polis alımı ilanı açıklanacağı müjdesini verdi. Diğer yandan ilk duyuruları açıklanarak kontenjan açıklaması yapılan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için 8 bin kişilik bekçi alım başvuruları yakın bir zaman içerisinde açıklanacak. Her iki ilan için polis alımı, bekçi alımı başvuru ücreti ne kadar olacak merakla sorulmakta.

8 BİN BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin bekçi alımı için geri sayım başladı. 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olan adaylar ile eğitim düzeyinde en az lise mezunu olan, diğer fiziki şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Bekçi alımlarına başvurular yakın zamanda başlayacak. Bekçi alımı başvuru ücretleri ne kadar olacağı merak edilen konular arasında.

İnternet üzerinden yapılacak olan başvurularda ön başvuru ücreti olarak Polis Akademisi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne sınav ücreti yatırılacak. Adaylar başvuru ücreti olarak ne kadar ücret yatırılacağı henüz belli değil. 2018/1 alımlarında 100 Tl olan başvuru ücretinin 2019/1 alımlarında da aynı olabilir. Ayrıca şehit ve vazife malulü eş çocukları sınav ücreti yatırmayacaklar. Bunun için başvuru esnasında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlan açıklandığında detayları sunacağız.

15 BİN POLİS ALIMI BAŞVURU ÜCRETİ;

Diğer alımlardan 15 bin polis alımı için sınav ücreti de sınav başvuru kılavuzu açıklandığında belli olacak. Daha önce 23. dönem POMEM alımlarında adaylar 100 Tl başvuru ücreti ödediler. 2019 yılı sınavlarında ne kadar olacağı merak konusu ilan açıklandığında detaylar belli olacak. Gelişmelerden anında haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim