Ruh sağlığı bozuk olan anne ceza almadı. 8 aylık kızını boğarak öldüren cani anneye Mahkeme tarafından Adli Tıp Raporları doğrultusunda ruh sağlığı bozuk olduğu için  anneye ceza vermedi.

Sarıyer’de 7 ay önce ’yüksekten düştü’ diyerek hastaneye götürülen 8 aylık kızını, hastane odasının tuvaletinde boğarak ölümüne neden olmaktan yargılanan anne Ö.A. hakkındaki dava karara bağlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Bakırköy Ruh ve Sinir Hasatlıkları Hastanesinde tedavi devam eden anne Ö.A ile avukatı Kazım Yiğit Akalın hazır bulundu.

 

“OLAY ANINDA BİLİNÇLİ DEĞİLDİM”
Duruşmada son savunmasını yapan anne Ö.A. karar açıklandığında gözyaşlarını tutamadı. Olay anından bilinçli olmadığını ifade eden anne Ö.A., “Çocuğum tedavi görüyordu ve ben onun bu sırada acı çektiğini düşünüyordum. Olay anından bilinçli değildim, olayı hatırlamıyorum. Elektroşok tedavisi görüyordum. Olay anını hatırlamıyorum” dedi.
Sanık Ö.A.’nın avukatı Kazım Yiğit Akalın ise müvekkilinin Adli Tıp Kurumu raporları ile olay anında akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti. Müvekkilinin 4 raporu olduğunu ifade eden avukat Akalın, müvekkilinin yüksek güvenlikli bir hastanede tedavi edilmesini talep etti.

SAVCI: “CEZA VERİLMESİN”
Duruşmada mütalaasını açıklayan Savcı Taner Tabel, Adli Tıp raporlarına göre göre sanığın ceza sorumluluğunun bulunmadığının ifade etti. Savcı Tabel, Adli Tıp Raporları doğrultusunda anne Ö.A.’ya ceza verilmeyerek tedavi gördüğü hastanede güvenlik tedbirleri uygulanmasını istedi.
Mütalaaya katıldıklarını belirten Avukat Akalın, müvekkilinin halen Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğünü ve kararla birlikte tedavisinin devam etmesi talebinde bulundu.

SUÇU SABİT, ANCAK CEZA SORUMLULUĞU YOK
Kararını açıklayan mahkeme kararında, sanık Ö.A.’nın beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak çocuğunu öldürdüğüme suçunun sabit görüldüğünü belirtti. Adli Tıp Kurumu raporları doğrultusunda, sanığın olay sırasında ceza sorumluluğunu ortadan kaldıracak derecede psikotik özellikli major depresif bozukluk akıl hastalığının bulunduğunun tespit edildiğini ifade eden Mahkeme heyeti, sanığın suça karşı ceza sorumluluğunun olmadığının anlaşıldığından ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ SAĞLIK KURUMUNDA TEDAVİ ALTINA ALINACAK
Mahkeme ayrıca TCK’nin 57/1. Maddesi uyarınca sanık hakkında tedavi ve koruma amaçlı güvenlik tedbiri uygulanmasına, yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasına karar verdi. Söz konusu sağlık kurumunca düzenlenen raporda, sanığın toplum açısından tehlikeliliğinin kalktığının ya da önemli ölçüde azaldığının belirtilmesi üzerine mahkemenin kararıyla serbest bırakılabileceği de karar da yer aldı. Anne Ö.A karar açıklandığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Editör: TE Bilisim