7 İlde Sokağa Maskesiz Çıkmak Yasaklandı! 13 Mayıs Karantina Alınan Yerler!

Pandemi olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs Kovıd19 karşı alınan tedbirler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında alınan karar ile illerde Valilik Başkanlığında pandemi kuruları oluşturuldu. İllerde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara göre bazı illerde maskesiz dışarıya çıkmak idari para cezasına çarptırılacak. 13 Mayıs tarihinde hangi illerde maskesiz çıkılamayacak belli oldu. Bilindiği gibi 12 Mayıs tarihinde üç ilde açıklanmıştı. 11 mayıs tarihinde ise 2 ilde açıklanan kısıtlamanın Bugün itibari ile 7 olarak açıklandı.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMAK YASAKLANDI!

Bugün İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre Muğla ilinde 15 mayıs tarihi itibari ile, Uşak ilinde ise yeni bir karar alınana kadar maske zorunlu hale geldi. Denizli, Bartın, Adıyaman, Balıkesir, Afyonkarahisar illerinde kısıtlamalar devam ediyor.

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLEŞİM YERLERİ, İL, İLÇE MAHALLE KÖY

13 Mayıs  tarihinde alınan karara göre Kastamonu iline dışardan gelenlere 14 gün karantina altına alınacak. Manisa ilinde bir mahallede karantina başladı. Denizli ilinde 17 mahallede karantina uygulamasına başlatıldı. Diğer yandan cenaze taziyesine katılan Gölbaşında vaka sayısı artmaya devam ediyor.

13 MAYIS GÜNLÜK VAKA TABLOSU;

13 Mayıs 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosuna göre 33 bin 332 test yapıldı. 1639 yeni enfekte olan hasta var. 58 kişi vefat etti. İyileşen hasta sayısı 2826 olarak açıklandı. Toplam vaka sayısı 143,114 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim