Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile 7 bin bekçi alımının yapılacağı müjdesi verilmişti. Alımlar ne zaman yapılacak diye büyük bir merak ile adaylar müjdeli haber verilirken dün akşam çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi alımı yapması için 7 bin kadro tahsis edildi.

Buna göre alım ilanı hazırlanmakta olup yakın zaman içerisinde 7 bin bekçi alımının yapılması bekleniyor. Peki 7 bin bekçi alımı hangi illere yapılacak. 7 bin bekçi alımının hangi illere yapılacağı duyuruldu. Tüm detaylar.

ALIM YAPILACAK İLLER

Emniyet Genel Müdürlüğüne 689 ve 690 sayılı KHK'lar ile tahsis edilmiş olan 7 bin kişilik bekçi alımı yakın zamanda yapılacak. 7 bin bekçi alımı ise İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılacaktır. Bu illerin haricinde ise Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde terör olaylarının devam ettiği bölgeler için de bekçi alımları 7 bin kişilik alımdan hariç olmak üzere yapılması beklenmektedir. Peki alımlara kimler müracaat edebilir.

ARANAN ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımında aranmakta olup ilanların yayımlanması ile adayların verilmiş olan bilgiler doğrultusunda başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Görevleri Nedir?
Editör: TE Bilisim