Polis Akademisi Başkanlığınca geçtiğimiz hafta ön duyuru yapılan bekçi alımı için resmi ilan 8 Haziran 2018 sabah saatleri itibari ile kamuoyuna duyuruldu. Yayımlanan ilan da Türkiye geneli 73 farklı il için toplam 7 bin bekçi alımı yapılacağı açıklanmış kimlerin başvuru yapabileceği belirlenmiş, aranan nitelikler de kamuoyuna duyurulmuştur.

Adaylar müracaatlarını 8 Haziran ile 22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirebilecektir. Başvuru yapacak olan adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Sınav ücreti olarak 100 TL belirlendive adaylar sınav ücretinin pahalı olmasına tepki göstermeye devam ediyor. Peki sınav ücretinin düşürülme durumu var mı?

Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yapılan açıklama da 7 bin bekçi alımı ilanına başvuru yapan adayların müracaatlarının onaylanabilmesi için sadece Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ya da internet bankacılığı üzerinden Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı hesabına 100 TL ödeme yapması gerekmektedir. Buna göre sınav ücretinin bu dönem alımda düşmesi beklenmiyor. Bu dönem için adaylar 100 TL'lik onay ücretini ödeyecek ancak diğer dönem bekçi alımında sınav ücreti azaltılabilir.

BEKÇİ ALIMI ARANAN ŞARTLAR BURADA

7 BİN BEKÇİ ALIMI RESMİ DUYURU BURADA