Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımları için 1.dönem müracaatlarının tamamlanmasının ve ön sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından başarılı olan adaylar için yazılı sınav tarihi ve sınav merkezleri için yeni bir duyuru yayımlanması bekleniyor.

Bilindiği gibi 7 Temmuz tarihinde Polis Akademisi Başkanlığı ön müracaatlar için duruyu yayımlandı ve başvuru merkezleri ile tarihleri açıklandı.

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak istihdam edilecek olan bekçi alımlarında adaylar 3 aşaması sınava tabi tutulacaklar. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar ilerleyen zaman diliminde fiziki yeterlilik sınavına tabi tutulacaklar. Adaylar son olarak sözlü mülakat sınavından başarılı olmalarının ardından Türkiye genelinde bulunan bir çok ilde ve ilçelerde bekçi olarak istihdam edilecekler.

BEKÇİ ALIMI SINAVI;

Yazılı sınav: 100 puan üzerinden değerlendirilecek, adaylar 50 ve üzeri puan almaları halinde başarılı sayılacak, Yazılı sınavda Genel Kültür, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik testlerinden sorular sorulacak.

Fiziki yeterlilik testinde ise adayların fiziki yapıları ile beden kabiliyeti değerlendirmeye tabi tutulacak. Adaylar 60 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaklar. Parkur ve diğer bilgiler için polis akademisi başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden detaylar açıklanacak.

Sözlü sınavda ise Kendisinden istenileni kavraması, Konu hakkındaki bilgi düzeyi, Özgüveni, İfade etme yeteneği, Beden dilini kullanma becerisi gibi konular için her bir kriter 30 puan üzerinden değerlendirilmek üzere 100 puan üzerinden en az 70 almak gerekli olacak.

FİRMALAR BEKÇİ ALIMI YAPIYOR!

Özel firmalar bekçi alım ilanları da yapmakta. İşin olsa sitemi üzerinden firmaların açıkladığı bekçi alım ilanlarını buradan inceleyerek başvuru yapabilirsiniz. İŞKUR üzerinden alınan bekçi alımlarında okur yazar olmak yeterli olacak.

Polis Akademisi tarafından yapılacak olan 1. dönem 7 bin polis alımları sınav yerleri ne zaman açıklanacak. Henüz bir resmi açıklama bulunmasa da başvuruların alınmaya başlanmasının ardından 2 ay süre geçti. Yakın zamanda sınav duyurusunun açıklanmasını beklemekteyiz. Yeni bir gelişme olduğundan anında bilgilendireceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim