Geçtiğimiz haftalarda yapılan İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için toplam 700 kişilik bekçi alımı gerçekleştirildi ve adaylar alım ilanına yoğun ilgi gösterdi. Kamuda şu anda 5 binden fazla bekçi personeli bulunmakta olup bu sayının giderek artırılması düşünülmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımı yapılmasına ilişkin talimat verdiğini duyurmuş ve bekçi olmak isteyen adaylar için müjdeli bir haber vermişti.

HANGİ İLLER İÇİN ALIM YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 bin kişilik bekçi alımının talimatını verdi peki bu alımlar hangi iller için yapılacak. Buna göre 7 bin kişilik bekçi alımının  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay şehirleri için yapılması beklenmektedir.

6 İLDEN BAŞKA ŞEHİRDE BEKÇİ ALIMI OLUR MU

Yukarıda ismi geçen 6 il için 7 bin kişilik bekçi alımı yapılması bekleniyor ancak bu iller haricinde başka illerede bekçi alımı yapılacak. Fakat ilk etapta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan  Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illeri için bekçi alımlarının yapılması beklenmektedir.
Terör bölgesi olmayan ve terör olaylarının gerçekleşmediği bölgeler için bekçi alımlarının yapılmaması bekleniyor.

ALIMLAR NE ZAMAN OLACAK

Peki 7 bin kişilik bekçi alımı ne zaman yapılacak. Yukarıda ismi verilen İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için alımların ne zaman yapılacağı bilinmiyor ancak Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illeri için bu aydan itibaren alımlar başlayabilir.
Editör: TE Bilisim