Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımı talimatını verdiğini müjdelemiş ve binlerce adayı sevindirmişti. Bilindiği gibi ülkemizde bekçi kadrosu oldukça rağbet gören bir kadrodur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra bekçi alım ilanları ile ilgili her hangi bir duyuru yapılmadı ve bildiri de yayımlanmadı. Peki 7 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak? Tarih belli mi?

HANGİ İLLERE ALIMLAR YAPILACAK

7 bin bekçi alımı talimatı verildi. Peki hangi iller için bekçi alımları yapılacak. 7 bin bekçi alımı için  İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay şehirleri için yapılması beklenmektedir.

Yukarıda isimleri geçen 6 ilden farklı olarak yine Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki terör şehirler içinde aralıklarla bekçi alım ilanları yayımlanmaya devam ediyor.

DOĞU İLLERİ İÇİN BU AY ALIMLAR YAPILABİLİR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için; Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak şehirlerine Mart ayı içerisinde bekçi alım ilanları yayımlanabilir.
İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep illeri için alınacak olan 7 bin bekçi alımı konusunda ne zaman yapılacağına dair her hangi bir bilgi yok. Ancak aralıklar ile ilanların yayımlanması ve yıl sonuna kadar toplam 7 bin kişilik bekçi alımının yapılması beklenmektedir. Alım ilanlarının yayımlanması ile sizlere bilgi vereceğiz.
Editör: TE Bilisim