Bilindiği üzere bundan aylar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi alımı yapması yönünde talimat verildiği duyurulmuştu. Adaylara müjdeli haber verilmiş ve ilanın kısa zaman içerisinde yayımlanacağı tahminleri sosyal medya üzerinden yorumlanmıştı.

Ancak aradan aylar geçmesine rağmen halen bir duyuru yapılmadı ve sonunda geçtiğimiz haftalarda OHAL kapsamınad çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye 7 bin bekçi alımı kadrosu tahsis edildi. Adaylar ha yapıldı, ha yapılacak derken bir türlü ilan hazırlanmadı ve detaylar açıklanmadı.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN

Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi alımına ilişkin kadro KHK ile tahsis edildi ancak halen alım ilanı kamuoyuna duyurulmadı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul ili için yüzlerce bekçi sokaklara çıktı ve göreve başladı.

Buna göre 7 bin kişilik bekçi alımı ne zaman yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak yoğun talep gelmekte ve bizlerde konuyu etraflıca araştırmakta sürekli gündeme getirmeye çalışmaktayız ancak Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımızdan henüz 7 bin kişilik bekçi alımına ilişkin tarih açıklaması gelmedi. Alımların bu sene yapılması bekleniyor ve tahmini olarak önümüzde ki birkaç ay ya da hafta içerisinde yapılması bekleniyor fakat resmi kaynaklardan bir duyuru gelmediği için şu anda başvuru tarihlerinin ne olduğuna yönelik bir bilgi vermek mümkün olmamaktadır.

TÜM ASKERİ İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim