Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda sürekli olarak gündeme gelen ve referandum yapılmadan Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin kişilik bekçi alımın yapılması beklenirken alımlar referandumdan önce yapılmadı ve adaylar referandum sonrası alım ilanının yayımlanmasını bekliyor.

Terör olaylarının devam ettiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bekçi alımları aralıklarla devam ettiği gibi yine Türkiye geneli 5 farklı il için 7 bin kişilik bekçi alımlarının yapılması bekleniyor.

HANGİ İLLER İÇİN ALIM YAPILACAK.

7 bin kişilik bekçi alımı yakın zamanda yapılacak ve alım ilanı hazırlanıyor. Peki 7 bin bekçi alımı hangi iller için yapılacak. Buna göre alımların ilk etapta Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılması beklenmekte olup yine İstanbul ili için de bekçi alımlarının yapılması bekleniyor.
Bu iller hariç olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri içinde valiliklerinden yayımlanan duyurular aracılığı ile bekçi alımları gerçekleştirilmektedir.

ARANACAK ŞARTLAR

İlanın yayımlandığı ilde en az bir senedir ikamet ediyor olmak
Boy - kilo belirlenmiş oranlarda olmak
Sağlık sorunu olmamak
Fiziğinde kusur olmamak
Lise mezunu olmak
Yukarıda ki şartlar genel olarak bekçi alımlarında aranmakta olan şartlar arasında yer almaktadır. 7 bin kişilik alım ilanının yakın zamanda yayımlanması beklenmekte olup ilanın duyurulması ile bizde bilgi vereceğiz.

Bekçisi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Görevleri Nedir?
Editör: TE Bilisim