Emniyet Genel Müdürlüğüne geçtiğimiz haftalarda OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile 7 bin kişilik bekçi alımı yetkisi verildi. Buna göre 7 bin bekçia lımı yapılacağı resmi olarak öğrenilmiş oldu. EGM'nin 7 bin bekçi alımı ilanını yayımlaması beklenmekteydi ancak ilan bir türlü yayımlanmadı.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğünün 7 bin kişilik bekçi alımı yapması beklenmektedir. Peki bekçi alımı ilanı ne zaman yayımlanacak, kimler başvuru yapabilecek, aranacak şartlar ne olacak ve hangi iller için bekçi alımı yapılacak.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

7 bin bekçi alımında yukarıda belirtilmiş olan şartların aranması beklenmektedir. Peki hangi iller için alım yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin için toplam 6 ile 7 bin kişilik bekçi alımının yapılması bekleniyor. Ancak illerde farklılıklar meydana gelebilir.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK

Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi alımı ilanı için yetki verildi. Ancak bir türlü bekçi alımı ilanı yayımlanmadı. Peki ilan ne zaman yayımlanacak. Şu anda EGM'den konu hakkında bir açıklama gelmediği için ilanın ne zaman yayımlanacağına dair net bir bilgi bilinememektedir. Ancak alımların bu sene içerisinde yapılması bekleniyor.

BEKÇİ MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR

Editör: TE Bilisim