Geçtiğimiz günlerde OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi alımı için izin verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımı daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna talimat verildi açıklaması ile duyurulmuştu. Çıkarılan KHK ile EGM'ye resmen 7 bin kişilik bekçi alımı tahsis edilmiş oldu. Buna göre EGM 7 bin bekçi alımı 6 ilde başlıyor. Peki hangi illerde alımlr yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER DUYURULDU

Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımı 6 farklı ilde yapılacak. Buna göre hangi illerde 7 bin bekçi alımı yapılacağı duyuruldu. Alımlar İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay  ve Mersin illeri için yapılacak olup bu illerden ve 7 bin bekçi alımından hariç olmak üzere terör olaylarının olduğu iller için de bekçi alımları yapılacaktır.

ARANACAK ŞARTLAR

Bekçi alımında bilindiği üzere en çok tartışılan konu mezuniyet şartıdır. İstanbul'da yapılan bekçi alımında lise mezunu şartı aranmıştı ve 7 bin bekçi alımında da büyük ihitmal ile lise mezunu şartı aranacaktır. Yine adayın alım yapılacak olan ilde en az bir yıldır ikametgah ediyor olması ve sağlığının mesleğini yapmaya engel olmaması gerekmektedir.

BEKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
BEKÇİ KIYAFETLERİ MAAŞLARI VE GÖREVLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim