FETÖ'nün darbe girişimi ardından Kanun Hükmünde Kararnameler ile yeni yasalar çıkartılmakta ve pek çok kanun hükmünde değişikliğe gidilmektedir. Bugün Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyuruy da 680 ve 681 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişikliğe gidildiği duyuruldu. Yapılan tüm değişiklikler madde madde kamuoyuna duyuruldu. İşte yapılan değişiklikler.

Yapılan Değişiklikler

Uzman Jandarmaların, Astsubaylığa geçiş yaşı 28'den 31'e yükseltilmiştir.
Kamu personelleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan karar ile Türk Silahlı Kuvvetlerin personel gönderdiği ülkelerde geçici görevlere çağrılabilecektir.
Tüm sözleşmeli personeller işe alınmadan önce adli sicil kayıtları incelenecektir.
Terör örgütü ile her hangi bir alakası bulunan personelin sözleşmesi fesih edilecektir
Güvenlik korucuların görev ile ilişiği kesilmiş dahi olsa gerekli görüldüğü takdirde göreve çağrılabilecektir
Hakim ve savcı adaylara mülakatlara çağrılmak için yazılı sınavlardan en az 70 puan alması gerekmektedir
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personellerine verilen başarı belgeleri İçişleri Bakanlığı tarafından verilecektir.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personellerine yaptıkları görevler ve göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı para ödülü alabilecektir
Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelleri görevlerinden dolayı sanık durumuna düşerlerse adli yardım alabilecektir
Jandarma ve sahil güvenlik muvazzaf subay ve astsubaylarının mecburi hizmet yükümlülüğü diğer memurlardan ayrı olarak düzenlenmiştir.
İhtiyaç olduğu durumlarda Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kadrolar Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından sağlık personelleri ya da öğretim görevlileri ile doldurulabilecektir.
Editör: TE Bilisim