65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmak kısıtlamasını güncelleyen Sivas Valiliği kısıtlama saatlerini sabah 10 ile Akşam 17 arasında olacağını açıkladı.

Çin'in Vuhan kentinden hızla tüm dünya genelinde hızla yayılan korana virüsün etkileri halen devam ediyor. Bilindiği gibi bazı bilim insanları yaz aylarının gelmesi ile birlikte virüsün etkisinin azalacağını ifade etmişlerdi. Fakat virüsün zannedildiği gibi sıcak mevsim ile birlikte etkisinin azalıp yayılma oranının  tamamen biteceği konusundaki görüşleri doğruyu yansıtmadı. Dünya genelinde pek çok ülke halen koronavirüsle mücadelesini sürdürüyor. Türkiye'de 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni normalleşme adımları atıldı. Fakat Kurban Bayramı ile birlikte Ağustos ayında başlayan ve vaka sayıları her geçen gün artarak devam ediyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI;

İllerde oluşturulan pandemi kurulları tarafından alınan ilave tedbirler kapsamında Karantina uygulamaları gerçekleştiriliyor. Sivas Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden getirildiği ifade edildi. Bu kapsamda kronik rahatsız olan vatandaşlar ile yaş şartında 65 yaş üstünde olan kişiler il hıfzısıhha kurulları tarafından açıklanan saat aralığında dışarıda bulunamayacaktır. Kurallara uymayan vatandaşların idari para cezaları ile cezalandırılmaları,  haklarında adli işlem başlatılmalı da mümkün olacak.

GÜNLÜK KORONAVİRÜS VAKA SAYILARI;

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. 13 Ağustos 2020 tarihli günlük vaka sayılarına göre bugün yapılan test sayısını 66892 olarak açıklandı bugün yaşanan vaka sayı sı 1243 ve vefat eden hasta sayısı 21 iyileşen hasta sayısı ise 968 olarak açıklandı 13 Ağustos 2020 tarihinde hastalarda zatürre görülme oranı % 7,9 olarak ifade edildi.

Editör: TE Bilisim