Türkiye genelinde 4 ilde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Kısıtlamalar toplu taşıma araçlarında meyve-sebze pazarlarında uygulanacak. Hangi illerde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var?

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamaya göre yeni tip koronavirüs salgınına karşı 65 yaş vatandaşlara kısıtlama getirilmiştir .

Türkiye genelindeki vaka sayıları artan bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olarak bazı tedbirler açıklanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep, Sivas, Adıyaman valiliklerin yapılan açıklamalarda pazar yeri girişleri, toplu taşıma araçlarına ve sokağa çıkışlara ilişkin olarak kısıtlamalar geldi. Bugün bir ilden daha 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı geldi.

YENİ AÇIKLAMA GELDİ!

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan açıklamada Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında ilk Pandemi Kurulu toplantı sonucunda virüsün yayılımının önüne geçmek için bazı ve altmış beş yaş üstündeki vatandaşlara yönelik olarak bazı ek tedbirler açıklandı. Bu tek tedbirlerden bir tanesi de 65 yaş üstü vatandaşların sabah 7:00 ile 10:00 saatleri arasında Akşam 17:00 ile 20:00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarının kullanması kısıtlamıştır. Diğer bir kısıtlama ise pazarlara yönelik olduğu meyve sebze pazarları girişler 17:00'den sonra kısıtlamasına karar verildi açıklanmıştır.

CEZASI NE KADAR?

Alınan kararılar 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine göre uygulanmaktadır. Bu kapsamda idari para cezası 3 bin 150 TL olarak uygulanmaktadır.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim