65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı hastalığı olanlar, toplu taşıma kısıtlaması ile sebze meyve pazarına giriş kısıtlaması düğün salonlarına kısıtlama getirildi.

Kurban Bayramı sonrasında artan koronavirüs vakalarının yetkilerinin azaltılmasına yönelik olarak illerde oluşturulan il Hıfzıssıhha kurulları tarafından alınan kararlar açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda bugün Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkabilecekleri saat aralığı, 10:00 ile 17:00 olarak güncelledi. Bu kapsamda bazı illerden de benzer açıklamalar gelmeye devam ediyor.

65 YAŞ ÜSTÜNE DÜĞÜN, PAZAR VE TOPLU TAŞIMA YASAĞI;

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü vatandaşlar pazar toplu taşıma ve düğün organizasyonlara yönelik bir kısıtlama açıklandı. Bu kapsamda valilikten yapılan açıklamaya göre 65 yaş üstü Uluçınarlarımızı  hep birlikte korumaya ve dualarını almaya ihtiyacımız var denildi Gaziantep ilinde gelinin ya da damadın yakınlarından olan anne, baba, anneanne, dede haricinde yaş sınırı üstündeki kişilerin düğünleri katılması yasaklandı. Toplu taşıma alanında yapılan açıklamaya göre ise sabah 7:00 ile 10:00 Akşam ise 17:00 ile 20:00 aralarında toplu taşıma aracını kullanabilecekler. Pazar için saat 18:00'dan sonra kısıtlanacak. 10 ile 17 saattir arasında toplu taşıma araçlarının kullanması yasak olduğu açıklandı. Adıyaman ve Sivas illerinde de yapılan açıklamalara göre 10 ile 17 saattir arasında sokağa çıkma serbest olacak ve diğer saatlerde bu kişilerin sokağa çıkmak kıskanacak.

SİVAS VALİLİĞİ;

GAZİANTEP VALİLİĞİ;

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim