Bilim Kurulu toplansısı sona erdi. 20 mayıs tarihli toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın mensuplarına bazı açıklamalar yaptı. hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu ile şehirler arası bilet alınabilecek. Diğer bir gelişme ise 65 yaş üstü vatandaşlara bayramda seyahat izni verilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ MEMLETİNE GİDEBİLECEK!

İZİN NASIL ALINACAK? Bunun için Bakan Koca'nın açıklamalarında Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan'ın da onayladığı karar doğrultusuda önümüzdeki günlerde kararalar açıklanacağı vurgulandı. 

65 yaş üstü vatandaşların en kısa 1 ay orda kalabilmeleri şartı ile yanlarında en az 1 refakatçi olarak kaymakamlıklardan izin alınması gerekli olacak. Aile hkimlerinden de herhangi bir sempomu olmadığını ve seyahat edebilir durumda olduğunu belgeleyecek bir rapor almaları şart olacak. İzinler sadece tek yönlü olacak. En az 1 aylık gidiş ve orda durmak gerekli olacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında; "65 yaş üzeri büyüklerimiz memleketlerine gitme noktasında sabit bir yere gittiğinden emin olunarak, sağlık durumları aile tarafından sağlık açısından herhangi bir sorunları yoksa, kaymakamlıktan yanlarında bir zorunlu bize gerektiğinden fazla 2 kişi olmak üzere 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla, gidip gelmek değil dönmemek üzere bir durumu yarından itibaren söz konusu bunu söylemek istiyorum. dedi.  "Ayrıca  olabildiğince daha kontrollü bir geçişin sağlanması ve gidildiği yerin sabit olması ve yine Aile Hekimliği tarafından takip edilmesi ve o sabit noktada yine evden dışarı çıkmama noktalarında izole edilebileceklerinden emin olmak ve bu hareketin yoğun olmamasını önemsiyoruz" dedi.