Geçtiğimiz günlerde Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. üzerinden Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı ortaklaşa protokolü kapsamında maske dağıtımı için başvurular alındı. Diğer yandan daha önce yapılan çalışmalarda 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılmıştı. Bu vatandaşlara 5 adet maske yanında bir kolonya verilecek. Yine vatandaşların adresine gönderilecek. İstanbul ilindeki dağıtım diğer illerde de olacak mı?

HER GÜN 120 BİN AİLEYE DAĞITILACAK;

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa varan, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı MSB ortaklaşa bir çalışma yaptı. Çalışmalar sona gelerek dağıtımlara çıkacak paketler hazırlandı. Paket içeriğinde 5 adet maske ve kolonya bulunuyor. İstanbul Valisi, Ali Yerlikaya İstanbul genelinde 1 milyon 150 bin paket vatandaşların adresine ulaşmaya başladığını açıkladı. Vali Yerlikaya bu süreçte gıda sağlık ve hijyen malzemelerini de ulaştırıyoruz açıklaması yapıldı. Vali Yerlikaya açıklamasında vatandaşlara evde kalın mesajı verildi.

YENİ BAŞVURU ALINACAK MI?

Gebze’de hazırlanan ücretsiz paketlerinin dağıtımlarını MEB Toplum yararına Programı çalışanları, Kolluk kuvvetleri ile birlikte yapacaklar. Koliler öncelikle okullara dağıtılacak ve bu okullardan servislere yüklenerek daha önce belirlenen kayıtlı adreslere tek tek dağıtılacak. Ücretsiz kolonya ile maske için yeni bir başvuru yapılmasına gerek olmayacak.