65 yaş üstü ücretsiz ulaşımı kaldıran belediyeler hangileri olduğunu aşağıdan öğrenebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 il genelindeki vaka sayılarını an bean aktarmaya devam ediyor. Bakanlık özellikle risk grubunda olanları açıklarken, herhangi bir kronik rahatsızlığı olanlar ile 60 yaş üstü vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara göre özellikle bu yaş grubundaki vatandaşların evde durmama konusundaki ısrarcı davranışları Belediyelerin bazı önlemler almasına neden oldu.

KONYA;

Konya Beleyesi Kovid 19 kapsamında aldığı tedbirlerden bir tanesi toplu taşımada yolcu sayısına bağlı olarak seferlerin yeniden düzenlemesi oldu. Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre ücretsiz toplu aşıma kullanan altmışbeş yaş üstü vatandaşlar için geçici olarak durdurdu.

BALIKESİR;

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Covid-19 virüsüne karşı yaşlıların evden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunarak risk grubunda ücretiz toplu taşıma kullanabilen vatandaşlar için bu hizmetini geçici olarak durdurdu. Sağlık Çalışanları ücretsiz olarak otobüslere binebilecekler. Bunun için kimlik kartlarını göstermeleri yeterli olacak.

MALATYA;

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamalarda Nisan ayı sonuna kadar risk gurubundaki beden ödemeden halk otobüslerini kullana bu vatandaşlar için Nisan ayı sona kadar geçici süreli olarak iptal edilmesine karar verdi.

ÇORUM SUNGURLU;

Belediye Başkanı Abdulkadir  Şahiner evde kal kuralına uyarak diğer belediyelerde uygulanan salgının artmasına yönelik alınan tedbirlerden bir tanesini yaşlıların seyahatlerini ücretli olarak yapabilecekleri ifade edildi.

Editör: TE Bilisim