Dünya Sağlık Örgütünün pandemi olarak ilan ettiği yeni tip koronavirüs Covid-19 virüsünün etkilerine yönelik olarak gerek Türkiye'de gerek dünya genelindeki ülkelerde alınan bazı tedbirler artarak devam etmektedir. Yeni normalleşme adamlarının 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle atılmasının ardından açılan iş yerlerinde ve turizm bölgelerinde Sağlık Bakanlığı tarafından belirtilen yönergelere göre faaliyetler devam edilmektedir.

Kurban bayramında ve sahil bölgelerinde yaşanan sosyal mesafe ihlallerinin ardından 1 Ağustos 2020 tarihinden sonra vaka sayılarının 1000 rakamlarının üzerinde seyretmesi sebebiyle vakalardan 65 yaş üstü vatandaşların etkilenmesinin önüne geçilmesi amacı ile il pandemi kurulları tarafından bazı tedbirler açıklanıyor. 15 Ağustos 2020 Tarihi itibari ile 7 ilde 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı getirildi ve pazar yerlerinde halk otobüslerinde bu yaş üstündeki vatandaşlara yönelik olarak bazı kısıtlamalar açıklandı.

HANGİ İLLERDE 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ!

65 yaş üstüne il Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan iller tamamıyla sokağa çıkma yönünde açıklamaktadır. Bu vatandaşların dışarıya yapabilecekleri pazar yerlerine gidebilecekleri toplu taşıma alanına kullanabilecekleri saat aralığı her ilde farklı şekilde uygulamalar açıklamıştır.

Bugün açıklanan Valilik kararlarına göre Kayseri ilinde Sosyete Pazarı Alışveriş Merkezi topu alışveriş merkezlerinde girişler 65 yaş üstüne kutlandı. Bu kişiler Vefa destek sosyal grupları ile iletişime geçerek herhangi bir temin etmek istedikleri ihtiyaçlar için yardım alabilecekler. Kayseri ilinde Toplu taşıma araçlarını saat 10:00 ile 17:00 arasında kullanabilecekler düğünlerde yakınları haricinde bu kişiler misafirlik kabul edilemeyecek. Piknik alanlarında tedbirler altmışbeş yaş grubu vatandaşlar için devam edecek.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre sabah 6:00 ile 10:00 arasında ve 16:00 ile 18 arasında 65 yaş grubuna kısıtlama getirildi. Bartın Valiliği'nin duyurusuna göre ise düğünlerde 65 yaş üstüne kısıtlama getirildiği açıklandı. Bursa Valiliği yapılan açıklamada Sabah 8:00 ile 10:00 akşam 16.30 ile 19.30 saatleri arasında kısıtlama getirildi. Diğer illerde olduğu gibi gelin ve damadın 1. ve 2. derece yakınları hariç düğünlere katılmak yasak olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim