65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı ile ilgili yeni bir açıklama geldi!  Sağlık Bakanı Fahrettin koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada bir tanesi de 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağının kaldırıp kaldırmayacağı konusunda oldu.

65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILACAK MI? Bilindiği gibi normalleşme adımları kapsamında 1 Haziran 2020 Tarihi itibari ile 20 yaşında altına sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi gerçekleştirildi. 65 yaş üstü vatandaşlar için izinler belli saate kapsamında uygulamaya başlanıldı. 65 üstü vatandaşlar hafta içi her gün sabah saat 10'da akşam ise saat 20 00 a kadar dışarıya çıkabiliyorlar. Bu saatten tamamen ne zaman kaldırılacağı konusunda bilim kurulunun bir öneride bulması gerekiyor. Fakat Bakan Fahrettin Koca büyüklerimize ilgili bu kısıtlamanın devam etmesi yönünde bir birim Kurulu'nun annesinin bulduğunu ifade et.

SEYAHAT BELGESİ NASIL ALINIR?

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre yaş sınırında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için seyahat yapmaları için izin almaları gerekli olacak. Turizm amaçlı seyahat izin belgesini ALO 170 Vefa sosyal destek hattından ya da T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet üzerinden başvuru yapma imkanı bulunuyor. Alınacak belgeler ile turizm amaçlı başka bölgelere seyahat edebilecekler. İçişleri Bakanlığından açıklanan genelgeye göre 65 yaşın üstü vatandaşlar için en fazla 6 kişilik izin belgesi için başvuru yapabiliyorlar. Vatandaşlarımız; tren, otobüs, özel araçlar ya da uçak ile ancak seyahat belgesi ile seyahat yapabilecekler.

Altmışbeş yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağının tamamı ne zaman kaldırılacağı konusunda yeni bir gelişme olduğunda İşin olsa sitesi üzerinden aktarmaya devam edeceğiz. Seyahat belgesi almak için vatandaşların e-devlet şifresi ile T.C. kimlik numarası ile giriş yapmaları ve başvurularını bu şekilde tamamlayabileceklerdir. Gelişmeleri anında öğrenmek için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim