Koronavirüs'de ikinci dönem başlıyor.

Bilim Kurulu 6 Mayıs tarihli toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Bakan Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı. Yeni tip koronavirüs Kovıd-19 virüsünü kontrol altına alındığını vurgulayan Bakan Koca, ikinci dönemin ismini açıkladı. Kontrollü sosyal hayat dönemi açıklaması yapıldı. Konuşmadan bazı önemli başlıklarda Süper Liglerin başlaması konusu Türkiye Futbol Federasyonun sorumluluğunda olacağını ifade etti. Seyahat kısıtlamasında vaka sayısı, filyasyon uygulaması, vefat sayısı, ölüm oranları gibi etmenler dikkate alındığı ifade edildi. 

AVM’DEKİ LOKANTA VE KAFELER AÇILMAYACAK!

Alışveriş merkezlerinde bir takım önlemler alınacak. AVM'ye belirli sayıda kişinin girilmesine müsaade edilecek. YKS sınavının nasıl yapılacağına dair bir çalışma yaprak bunun hakkında bir bilgilendirme yapılacak. AVM'lerde lokantalar, kafeler açılmayacak. 

65 YAŞ ÜSTÜNE 20 YAŞALTINA ÜCRETSİZ MASKE DAĞITILACAK!

Sokağa çıkma yasağı günlerinde 3 saat sokağa çıkma izini verilen 20 yaş altında olanlar ile 65 yaş üstünde olanlar kronik rahatsızlığı olanlara yeni dönemde ücretsiz dağıtılmak için bazı çalışmaların yapılacağı sinyali geldi. Bakan Koca 65 yaş üstüne "daha önce 5li paketlerde maske gönderildiği yarından sonrada serbest alabilmenin de önü açılmış olacak" denildi.

ÜCRETLİ MASKE SATIŞI NE ZAMAN BAŞLAYACAK!

Şimdiye kadar 40 milyon maske dağıtımı yapıldığı açıklandı. Bundan sonraki dönemde ihtiyacı daha fazla olacak vatandaşlarımız olacak denildi. Maskelerin satışı için en geç yarın olmak üzere Ticaret Bakanlığından bir açıklama yapılacak. Cuma günü de satışı başlayacak.

Editör: TE Bilisim