65 Yaş Üstü, 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Kısıtlaması Esnetilmesi Açıklaması Gelmedi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün telekonferans yolu ile gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalardan 1 Mayıs, 2 Mayıs ve 3 Mayıs günleri sokağa çıkma yasağının uygulanması kararı verildi. Diğer yandan geçtiğimiz hafta MYK’da gündeme geldiği ifade edilen 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağının esnetilmesi gündeme gelip gelmediği merak edilen konular arasında yer alıyor. 26 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 81 il genelindeki kısıtlama da normalleşme süreci başlaması için bazı adımların atılması bekleniyor. Ramazan ayı içerisinde iftar sonrası günde 3 saat sokağa çıkma izini verilmesi gündeme gelmişti.

Kronik rahatsızlığı olanlar Altmış beş yaş üstünde olanlar için 22 Mart 2020 tarihli genelgede seyahat etmesi, evden kimsesi olmayanlar için vefa koordinasyon grubu tarafından ihtiyaçları karşılanacak.  

20 YAŞ ALTINDA SOKAĞA ÇIKMA İZİNİ GELİRMİ?

65 yaş altı vatandaşların beklediği sokağa çıkma izini esnetilmesi açıklaması gelmedi. 20 yaş altına da günün belirli saatlerinde dışarıya çıkma izinleri verilip verilmeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük koronavirüs tablosunda Covıd-19’un kontrol edildiği açıklamamasının ardından tedbirlerin adım adım alınması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim