26 Nisan 2020 tarihi gece yarısında 4 günlük sokağa çıkma yasağı sona erecek. Sağlık Bakanlığı son verileri vaka artış hızının azaldığını gösteriyor. Buna göre Bakan Koca virüsü kontrol altına aldık açıklaması da herkese umut oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan değerlendirmelerde ise bunun kurallara uyularak taçlandırılması gerektiği ifade edildi. Normalleşme süreci ne zaman başlayacak tüm herkes bu soruya kilitlenirken, ülke genelinde aynı anda normalleşme süreceği yaşamayacağımız öncelikle uygulamaların hayata geçmesi zaman alacağı ifade ediliyor. Bunlardan bir tanesi de 65 yaş üstü vatandaşlara 1 ayı geçkin süredir uygulanan sokağa çıkma yasağı

65 YAŞ ÜSTÜNE MÜJDELİ HABER GELECEK Mİ?

Sosyal mesafe kurallarına uygun hareket etmeleri, sokağa 2 kişiden fazla kişi ile birlikte çıkmamaları şartları ile günlük olarak 3 saat iftar sonrası dışarıya çıkma izini verilmesi bekleniyor. Bunun yarın Cumhurbaşkanlığı toplantısında görüşülerek karara bağlanması bekleniyor. 13 Mart 2020 tarihinde içişleri Bakanlığı kararı ile uygulanmaya başlanan kısıtlamanın üzerinden 1 ayı geçkin süre geçti. Bu süreçte vaka hızı artış hızının düşmesi, kısıtlamalara ve kurallara uygun hareker etmek önemli bir etken oldu. Diğer yandan 20 yaş altı vatandaşlar da kendilerine uygulanan kısıtlamanın esnetilmesini bekliyorlar.

OKULLAR 24 NİSAN’DA AÇILACAK MI?

Okulların ne zaman açılacağı henüz belirsizlik taşısa da 30 Nisan 2020 tarihinde bitmesi beklenen eğitim ve öğretime verilen aranın uzaması bekleniyor. Bu konu da Cumhurbaşkanlığı Başkanlığında yapılacak kritik toplantıda ele alınacak.

LGS SINAVI;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarında önemli sınavların ertelenmemesi konusunda beyanlar ifade etmektedir. Bunlardan bir tanesi de LGS sınavı oldu. Başka ülkelerde yapılan uygulamalardan "Güney Kore örnek gösterilerek" stadyumlarda öğrenciler açık havada sosyal mesafe kurallarına uygun olarak toplu sınav olabilir mi soruları soruluyor. Bakan Selçuk buna yeşil ışık yakarak “tabi olabilir” yanıtını verdi.

26 NİSAN KORONAVİRÜS TABLOSU;

Tümbu gelişmeleri, 26 Nisan koronavirüs tablosundaki vaka sayıları da etkielemesi bekleniyor. Son 3 gündür açıklanan rakamlara göre iyileşen hasta sayısı vaka sayısını geçti. Bugün gelecek tabloda aynı seyirde devam etmesi süreci olumlu etkielemesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim