Bedelli askerlik konusu gündeme taşındığı andan itibaren binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor, sorgulanıyor hale gelmişti. Sosyal medya gündeminde de geniş yankı uyandıran bedelli askerlik konusuna ilişkin çok sayıda paylaşım yapılmıştı. Bedelli askerlik başvurularının alınmasına yönelik sürecin netleşmesiyle beraber, 700 bin civarında başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 633 bini geçerli sayıldı. Bedelli askerlik ücretini ödeyen 633 bin kişinin merak ettiği konuların başında da bedelli askerlik eğitiminin 21 günlük süre içerisinde hangi konulardan oluştuğuydu. 21 günlük bedelli askerlik eğitiminde, bedellilerin alacakları eğitimlerin detaylarını isinolsa.com sizlere aktarmıştık. Bedelli askerlik eğitimleri ve konuları hakkında bilgi almak için ilgili haberimizi okuyabilirsiniz. Okumak isterseniz buraya TIKLAYINIZ.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlik yerlerinin açıklanma tarihi (celp tarihleri) hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdi

633 bin kişi tarafından merakla beklenen bedelli askerlik yerlerinin açıklanma tarihi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kamuoyuna aktarıldı. Akar tarafından yapılan açıklamada " Eğitim tarihleri ve eğitim yerleri en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacak. 633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı, paralarını yatırdı ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildi. " ifadelerine yer verildi. Bedelli askerlik başvurularının alındığı dönemde yoğunluklar yaşanmış, bazı askeriyeler 24 saatlik hizmet vermeye başlamıştı. Başvurunun yoğun olduğu İstanbul, İzmir, Konya, Antalya gibi bazı illerimizdeki askerlik şubeleri üzerinden 24 saat boyunca bedelli askerlik başvuruları alınmıştı. Bedelli askerlik tarihleri ve yerleri belli olduğu anda bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS: TIKLAYINIZ

Android: TIKLAYINIZ