Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden 60 bin hükümlüyü ilgilendiren bir duyuru açıklandı. Bilindiği gibi açık cezaevlerinde hükümlü olan vatandaşların koronavirüs izin süresi 30 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek. Yaklaşık 60 bin mahkumun açık Cezaevi izin süresi ne zaman bitecek belli oldu. Adalet Bakanlığından son dakika bir açıklaması geldi. 

Cezaevi izin süreleri ne kadar süre daha uzatılacak. Izinler ne zaman bitecek. 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye genelinde görülen koronavirüs nedeniyle Adalet Bakanlığı Bilim kurulu önerileri doğrultusunda Ceza İnfaz kurumlarında bulunan mahkumlara koronavirüs izni verdi. Koronavirüsten  olumsuz olarak etkilenmemelerine yönelik olarak alınan bu kararın ardından mayıs ayı sonunda izinleri bitmişti. Bu süre 2 ay daha süre uzatımı sonucunda 31 Temmuz 2020 tarihinde yeniden süre biteceği için bir uzatma daha haberi geldi.

Açık Cezaevi hükümlerinin izinleri ne zaman bitecek Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden duyulan açıklamada 72040  sayılı kanun ve 7225 sayılı kanunun geçici 9. Maddesi hükümleri uyarınca açık ceza infaz kurumunda bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu ayrılma hak kazananlar Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda covid-19 pandemisi  nedeni ile hükümlülere verilen 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren izin sureleri 2 ay daha söyle uzatıldığı açıklandı. Açıklama Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü duyurular bölümünde yer aldı.

Editör: TE Bilisim