Koronavirüs nedeniyle pek çok özel ve kurumsal firmaların çalışma saatlerinde değişikliğe gidildi. Gıda marketleri dışındaki bir çok sektör işlerine geçici süreli olarak ara verdi. Giyim mağazalarından LC Waikiki, Mavi Jeans bunlardan bazıları. PTT 6 Nisan pazartesi günü açık olacak mı merak edilen konular arasında yer alıyor.

İşsizlik maaşı ödemeleri tarihi olan 5, 6 ve 7 Nisan tarihlerinde yine bazı şubelerin yoğun olması bekleniyor. PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin Ptt çalışma saatleri ve diğer konulardaki sorulara cevap verdi.

PTT'nın Koronavirüs salgını covıd-19 günlerinde de hizmet vermeye devam ettiğini ifade etti. Genel Müdür Gültekin; PTT şubeleri neden kapanmıyor sorusuna Bu kurumun 180 yıldır savaşta barışta ve afette yer aldığını bu tarz durumlarda gündelik hayatın devam etmesine katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade etti. Depremde, kurtuluş savaşında da göreve ara vermediğini ifade etti.

PTT ÇALIŞMA SAATLERİ İÇİN AÇIKLAMA;

PTT personeli izinlerinin Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre risk grubunda olan hamile çalışanlar, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara izinlerin verildiği ifade edildi. Şubeye girişlerin sınırlandırılması olarak; Şubenin personel sayısı ile şube büyüklüğü baz alınarak sınırlı sayıda müşteri alınacak. PTT mesai saatleri değişti mi? PTT Başmüdürlüklerine yetki verildiğini PTT şubelerinin konumuna ve durumlarına göre çalışanların işe geliş gidişlerin trafikte yoğunluğa girmemeleri için gerekli olan çalışma yapılması için çalışma saatleri değişti. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda ise işsizlik maaşı emekli maaşı ve destek ödemelerinin evde yapılacağı açıklandı. Bu konuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ortaklaşa bir çalışma yürüterek kolluk kuvvetleri evde ödeme yapacak. Özetle 6 Nisan tarihinde yoğun olan şubeler kapalı olacak. Diğer şubeler normal mesai saatlerinde çalışmalarına devam edecek. Bu konuda en yakın şubeye ulaşmak ve iletişim numarasından aramak daha faydalı olacaktır. https://enyakinptt.ptt.gov.tr/Enyakinptt/

ŞUBELERE GELMEYİN;

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin hayati bir durum söz konusu olmadıkça şubelere gelmeyin ikazını yaptı. Şubelere gelmek yerine internet bankacılığından yararlanmalarını, Atm'den işlemlerini yapmalarını istedi.

Editör: TE Bilisim