OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi alımı için izin verildi. Buna göre EGM toplam 7 bin bekçi alımı yapacak. 7 bin bekçinin belirlenmiş olan 6 farklı ile yapılması bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yakın zamanda ilana çıkartılması beklenen 7 bin bekçi alımında son durum nedir? Bekçi alımı 6 farklı ile yapılacak peki hangi 6 ile alımlar yapılacak. Bekçi alımı detayları nedir?

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK

OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi kadrosu tahsis edildi. Peki hangi illere bekçi alımı yapılacak. Buna göre İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin illeri için 7 bin bekçi alınacak. Bu illerden hariç olmak üzere terör olaylarının devam ettiği iller için de Valiliklerden duyurulan bildiriler dahilinde bekçi alımı yapılmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımı yapacak. Peki bekçi alımında aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilen şartlar bekçi alımında aranacaktır. Şu anda henüz bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı bilinmemektedir ancak yakın zamanda Emniyet Genel Müdürlüğünden konu hakkında açıklama yapılarak bekçi alımlarının başlaması bekleniyor.

BEKÇİ ALIMI TÜM SORULARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİ MAAŞI İÇİN TIKLAYINIZ