Milli Savunma Bakanlığı tarafından yeni askerlik sisteminde askerliğin 6 aya düşürüldüğü müjdesini verdi. Buna göre 6 ay askerlik sonrasında kişiler isterlerse bir 6 ay daha kalabilmekte ve bu 6 ay karşılığında ise bedelli askerlerden terhis eden ücretler aracılığı ile maaş alabilmektedir. Peki ikinci bir 6 ay daha kalmak isteyen kişilere ne kadar maaş veriliyor, paralı askerlerin maaşları ne kadar, paralı onbaşı, çavuş, er maaşları nedir?

6 Aylık Maaşlı Asker 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da 6 ay daha askerliğini uzatıp bir sene boyunca askerde kalmak isteyenlere minimum 2 bin 146 TL maaş verileceği belirtildi. Bu tutar minimum tutar olmak ile beraber askerlerin bulundukları yere göre ödemeler değişiyor.

Buna göre minimum erlere ikinci 6 ay boyunca aylık 2 bin 146 lira, onbaşılara 2 bin 285 lira ve çavuşlara 2 bin 423 lira maaş verilmekte olup şu anda pandemi dolayısı ile kadro eksikliklerinin tamamlanması adına askerlerin 12 aydan daha fazla da askeriye de kalmasına olanak tanınmaktadır. Aynı zamanda Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır illerinde bulunan hudut alanlarında askerliklerini sürdüren ve ikinci bir alt ay daha askeriyede kalmak isteyenlere minimum maaşlarına 1053 TL daha ödeme yapılacağı belirtildi. Bu bölgelerde ki askerler 3 bin 500 TL'den daha fazla maaş alabilmektedir. 2021 yılında asgari ücrete, bedelli askerliğe yapılacak olan zamlar gibi paralı askerlerin de maaşlarına zam yapılacaktır.