Ülkemizde bilindiği üzere belediyelerin kalkınabilmesi ve yatırımlarını sürdürebilmesi için hükümet büyük şehir olma şartını bir milyondan 750 bine kadar indirmişti. Daha sonra belediyelerde yeni bir yapılandırmacılığın daha yapılacağı duyurulmuş ancak detay verilmemişti.

Buna göre hükümetin oluşturmuş olduğu gruplar belediyelerin nasıl olması gerektiğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor ve büyük bir ihtimal ile 51 ilin bütün şehir olması bekleniyor. Peki hangi 51 il bütün şehir olacak, bütün şehir nedir? İşin Olsa ekibi olarak bütün şehir hakkında tüm detayları sizlere paylaşıyoruz.

BÜTÜN ŞEHİR NEDİR?

Türkiye geneli 51 farklı ilin bütün şehir olması beklenmektedir. Peki bütün şehir nedir? Buna göre bütün şehir kavramı hakkında net ifadeler yok ancak bazı açıklamalara göre bütün şehrin ne olduğuna dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. 

Buna göre bütün şehir sistemi devreye girdiğinde tüm belde belediyeleri kapanacak ve tamamı merkeze bağlanacak. Aynı zamanda köylere de son verilecek ve tüm köyler mahalle olacak. Örneğin bir bölgenin ismi güzel köy ise buranın ismi artık güzel mahallesi olacak. Bütün şehir belediyelerinde istihdam etmekte olan personeller ilgili bakanlıklara, büyükşehir belediyelerine, her hangi bağlı kuruluşlara ya da ilçe belediyelerine devredilecek

BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL LİSTESİNİ BURADAN PAYLAŞTIK!

Editör: TE Bilisim