Ülkemizde bilindiği üzere büyük şehir olma şartı azaltıldı ve çok sayıda il büyük şehre dönüştürüldü. Yine büyük şehir nüfus şartının azaltılacağı yönünde iddialar gündemdeydi ancak gündem değişti ve belirlenecek olan illerin bütünşehir olacağı belirtildi.

Buna göre Türkiye geneli 51 farklı ilin bütünşehir olması bekleniyor. Şu anda hangi şehirlerin aşağı yukarı bütünşehir olacağı tahmin edilmektedir. Peki bütünşehir nedir? Bütünşehirin avantajları var mı?

BÜTÜNŞEHİR NEDİR

Bütün şehir kavramı ortaya çıktığında köyler tamamen ortadan kalkacak ve her yer mahalle olarak adlandırılacaktır. İşin Olsa ekibine çok sayıda bütün şehir kavramı hakkında sorular geldiği için sizlere bu içeriği sunduk. Haberimizin altına bütünşehir listesini yayımladık bu linke tıklayarak hangi illerin bütün şehir olacağını öğrenebilirsiniz. Yine bütün şehir nedir, bütün şehir olduğunda ne gibi avantajları ve dez avantajları oluyor gibi durumlar hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tabi şu anda bütün şehir sistemi hemen yapılmayacak. Konu üzerinde görüşmeler devam edilmekte olup önümüzdeki birkaç seneye kadar bütün şehir belediye kavramının resmi olarak açıklanması ve illere bütün şehir ünvanının verilmesi bekleniyor. Peki hangi iller bütün şehir olacak?

51 BÜTÜNŞEHİR OLACAK İL LİSTESİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ