Ülkemizde bilindiği üzere il sorunlarının daha kolay çözülebilmesi ve belediyeler arasında yaşanan kopuklukların önüne geçilebilmesi için hükümet yeni adımlarını atmaya başladı. Buna göre geçtiğimiz sene büyük şehir olma nüfusunun azalıp azalmayacağı tartışılırken yeni yapılan duyuru ile 51 ilin bütünşehir olacağı duyuruldu.

Peki bütünşehir detayları nedir? Hükümetin bütün şehir hakkında yaptığı çalışmaların büyük bir ölçüde tamamlandığı iddia edilmekte olup yakın zamanda bütün şehir kavramı hakkında kamuoyuna yeni duyuruların yapılması bekleniyor. Bütünşehir hakkında da KHK çıkarılabilir.

SINIRLAR TAM OLARAK BELİRLENECEK

Bütünşehir kavramının çıkartılmasından sonra ilgili belediye başkanı şehrin tüm çizilmiş olan sınırlarından sorumlu olacak ve gerekli kontrolleri gerçekleştirebilecek. İlin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve ekonomik olarak rahatlama sağlanması adına stratejik konumu önemli olan beldeler kapatılmayacak fakat geriye kalan yüzde 90 belde belediyeleri kapatılacak.

Belde belediyelerinde toplam 11 personel çalışmakta olup buralara yılda bir milyon lira gibi bir gider ücreti verilmektedir. Kanunun çıkmasından sonra ortalama bin 500 - 2 bin civarı belde belediyesi kapatılacak. Yine il özel idareleri de kapatılacak ve tüm kaynaklar belediyelere verilecek. Tabi buralarda çalışan binlerce memur ve personel nerelerde istihdam edecek tüm personeller belediyelere gönderilecek ve belediyelerin bünyesinde mi istihdam edecek net olarak bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim