Özellikle ekonomik olarak zor zamanlar geçiren vatandaşların durumlarını iyileştirmek adına gündemde sıklıkla yer alan bir düzenleme olan vatandaşa 500 TL bayram harçlığı konusuna ilişkin bir açıklama geldi. Binlerce kişinin merakla beklediği ve uygulamaya konulmasını istediği bu konu ile ilgili olarak bazı sitelerde başvuruların başladığına ilişkin haberler yapılmaya başlamıştı. Fakat böyle bir ödemenin olmadığına ilişkin açıklama ise İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldı.

İçişleri Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz aydan itibaren gündemde sıklıkla yer alan haberlerden biri olan 500 TL bayram harçlığı konusuna ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Buna göre bakanlık yaptığı açıklamada “Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Devletimizin, koronavirüs salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, koronavirüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir” açıklamasında bulundu.

Açık Kapı Açıklaması Yalan Haber

İlgili haberde vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı ile ilgili yapılan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan yararlanamayan tüm vatandaşlara açıkkapı.gov.tr internet adresinden başvuru yapmaları taktirde 500 TL bayram harçlığı verileceği açıklanmış olup bu açıklama İşçileri Bakanlığı’nca yalanlandı. Vatandaşların bu açıklamaya itibar etmemesi ve bu siteye girerek kayıt yapmaması açıklaması da yapıldı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan yalanlamada bu şekilde asılsız paylaşımlarda bulunanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerinin gerekli takibi yaptığı belirtilen bilgilendirmede, tespitler üzerine gerekli suç duyurularında bulunulduğu açıklandı.

Editör: TE Bilisim