Ücretsiz 500 bin tablet ne zaman dağıtılacak tarih belli oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada bir tanesi de Milli Eğitim Bakanlığında uzaktan eğitim görecek olan öğrencilerden ücretsiz bilgisayar ve tablet dağıtılması konusunda oldu. Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye genelinde okullarda uzaktan eğitim ile birlikte kademeli olarak eğitim başlattı. Bu kapsamda ilkokul 1. Sınıflar ve anaokulu öğrencileri 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren eğitimlere başladı.

ÜCRETSİZ BİLGİSAYAR NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Eba tv üzerinden internet aracı ile ve televizyon aracı ile gerçekleştirilecek olan uzaktan eğitimlerde öğrencilerin internet ve bilgisayar ihtiyaçlarını karşılanmasına yönelik olarak; gerek kamu kurumları gerek bazı kuruluşlar yardım kampanyaları başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 500 bin tablet ne zaman dağıtılacağını açıklamıştı. Nasıl dağıtılacak, kimelr öncelikli olacak konularında önemli bir açıklama daha geldi. Önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılacağı ifade edilen tabletler için dağıtım stratejisi şekilde olacak.

500 BİN TABLET KİMLERE DAĞITILACAK?

500.000 tabletin dağıtımında öncelikli olarak ailenin gelir düzeyi, ailede eğitim gören kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumları, özel Eğitim gereksinimli durumları dibi veriler öncelikli olarak değerlendirilecek. Dağıtımlar nasıl yapılacak? Tabletler okul yönetimleri tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilere dağıtılacak. Süreci İl Milli Eğitim müdürlükleri koordine edecekler.

Tablet dağıtımı önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağı açıklandı. Bildiği gibi önümüzdeki haftalarda yüz yüze eğitimler de 2, 3, 4, 8. sınıflar ile 12. sınıflar için seyretmiş eğitim dönemi başlayacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim