Bilindiği gibi ilk kez AB uyum yasaları ile yeni bir meslek haline gelen İş ve Meslek Danışmanları  uzun zamandır atama beklemekte. Yaklaşık beş yıldır ataması olmadığı için adaylar seslerini duyurmakta ve alım yapılmasını istediklerini yinelediler. Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanlığına bağlı İŞKUR İMD alım ilanı yayımladı. 1.141 İMD alımında başvurular halen devam ediyor. Adaylar İMD alımlarında belge süresi için yeni bir düzenleme yapılmasını istiyor.

İMD adayları sertifika süresi için yeni bir düzenlemenin yapılması istiyor. Yaklaşık dört üniversite İMD sertifikası vermekte. Uzun zamandır atama yapılmaması nedeniyle iş alamayan meslek haline gelen İMD adayları sertifikaların geçerlilik süresi bitmek üzere olduğunu belirtmekte.

BELGE YENİLEME YAPILMASI GEREKMEKTE

Adaylar başvurularında yerleştirme listelerin yayımlanmasından 10 gün içerisinde belgelerini teslim etmeleri gerekiyor. Belge süresi dolan adayların sertifilarını yeniletmeleri gerekiyor. 5 yıl geçerliliği bulunan belgelerin bitiş tarihinden 5 ay önce yenileme başvurusu yapılabiliyor. Belgelerin geçerlili biten adaylar yenileme için başvuru kabul edilmemekteler (Yönetmelik Md5) Buna göre Belge yenileme yapmayan ve sertifikaların geçerlilik süresi tamamlanan adaylar başvuru şartlarını taşımamaktalar. İMD geçerlilik süresi dolan adaylar mağdur olmamak istiyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim