Dünya ülkeleri Koronavirüs ile mücadele ederken, çocuklarda baş gösteren bir rahatsızlık türü olan Kawasaki hastalığı ortaya çıktı. Şuanda  sadece çocuklarda görülen bu hastalığın koronavirüs ile olan ilişkisi araştırılıyor. Hangi ülkelerde kawasaki görüldü!

5 ÜLKEDE BU RAHATSIZLIK TEDİRGİN ETTİ!

Öncelikle; İtalya, İspanya, Fransa, İngiltere ülkelerinde vaka sayıları paylaşıldı. Ülkelerde ortalama olarak 15 ile 20 arasında bir vaka sayısı bulunuyor. Yeni tip Koronavirüs Covıd-19 ile bir ilişiğinin olup olmadığı ise yapılan testlerin pozitif çıktığı ifade ediliyor  Peki Belirtileri neler?

KAWASAKİ BELİRTİLERİ NELER?

Yüksek ateş, cildde dökülmeler vücuda kızarıklıklar, kusma, mide ağrısı düşük tansiyon Fransadaki vakalarda görülen bazı belirtirler olarak açıklandı. İtalya’daki Gaslina Hastanesine Dr. Angole Ravelli İtalyan çocuk doktorları derneğinde görevli olarak meslektaşlarına bir mektup gönderdi. Yaklaşık 10 bin doktora gönderilen notta göre Kawasaki hastalığının ülkede hızla arttığını dikkat çekerek Bazı çocukların COVID-19 hastası olduğunu ve virüs vakaları ile doğrudan bir temasının olduğunu belirtiyor. 

Sağlık Bakanı ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezar'in bu konudaki açıklamaları;

60 YIL GEÇSEDE TANISI KONULMADI!

Prof. Dr hasan Tezer yaptığı açıklamalarda hastalık gizemli olduğunu ve 60 yıl geçsede halen bir tanısının konulmadığını ifade etti. "aponya’da Tomisaki Kawasaki adlı bir pediatrist tarafından tesadüfen bulunmuş bir hastalık. Üzerinden 60 yıl geçse de halen tanısının tam bilinmediği, sebebinin bilinmediği bir hastalık."

Editör: TE Bilisim