Türkiye genelinde 15 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İçişleri Bakanlığı son dakika genelgesini 81 il geneline gönderdi. Açıklamanın Perşembe günü yapılması nedeniyle birçok vatandaş Cuma günü 5 Haziran tarihinde marketlerin açık olup olmayacağını merak etmekteler. İşin olsa sitesinde bu sorunun cevabını detaylıca açıklıyoruz. Bilindiği gibi 31 büyükşehirde başlatılan sokağa çıkmak istemesi Ramazan ayı sonuna kadar devam etti şu anda şehirlerarası kısıtlamanın tüm 81 ilinde de kaldırıldığı açıklandı. İller bazında herhangi bir olağanüstü durum olduğu takdirde şehirlere giriş çıkış yasağı yeniden gündeme gelebilecek. Kısıtlamanın devam edip etmeyeceği konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda bilim Kurulu toplantısında gündeme geldiğini açıklamıştı.  Buna göre 6 ile 7 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri kısıtlamanın olacağı günler ve bir gün öncesi olan cuma günü marketlerin çalışma saatlerinde değişiklikler yapıldı.

SAAT DEĞİŞİKLİĞİ;

Marketler kaça kadar açık? 5 Haziran Cuma marketler hangi saatler arasında çalışacak? Manav, kasap, kuruyemişçi, bakkallar akşam saat 23:00 a kadar açık kalabilecek. Türkiye'nin perakende satış mağazalarından olan BİM, A101, şok gibi marketlerin bugün hangi saatlerde açık olup olmayacağı merak edilen diğer sorular arasında yer alıyor. İçişleri Bakanlığı maket bakkalların çalışma saatlerinin 23'00’a kadar açılmasına izin verse de perakende satış mağazalarının çalışma saatlerini kendileri belirlemekteler. Bu bağlamda gıda mağazaları 23:00’a kadar açık kalabilir.

6 Haziran Cumartesi 15 Büyükşehir için sabah 10:00'da öğleden sonra ise 17'00 a kadar marketler açık kalabilecek. Buralarda zorunlu olan ihtiyaçları almak üzere adrese en yakın marketten manavdan kasaptan ya da kuruyemişten satış yapılabilecek.

Editör: TE Bilisim