Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı yaz ayında yayımlamış olduğu ilan ile toplam 2 bin kişilik kadın ve erkek komiser yardımcısı alımı yapılacağını vurgulamıştı. Buna göre adaylar ön sağlık, fiziki yeterlilik testi ve mülakat işlemlerini gerçekleştirdikten sonra tüm adımları başarılı bir şekilde geçirenler sonuçların açıklanmasını bekledi ve ilgili sonuçlar geçtiğimiz hafta Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru neticesinde duyuruldu. Buna göre 2 bin kişi ilgili ilanı kazandı ve yedekler de belirlendi. Yedek sonuçların açıklanması beklenirken PAEM'den duyuru yapıldı ve ilk yedek sonuçların açıklandığı vurgulandı. Kadın, erkek toplam 158 adaya sevindirici haber verildi.

158 YEDEK ADAY KAZANDI

2 bin kişilik komiser yardımcısı alımı ilanı yayımlandı ve kazanan adaylar için müracaat süreleri belirtildi. Ancak bu süre zarfında kadın ve erkek toplam 158 aday müracaat etmedi ve yedeklerden ilk çağrı yapıldı. Buna göre erkek adaylar 154 (154. kişi dahil) ve kadınlar 4 (4. aday dahil) olmak üzere toplam 158 adayın asil olarak kazanmaya hak kazandığı belirtildi.

Yedek olarak kazanan adayların hemen ilgili duyuruya ulaşarak istenilen belgeleri kısa sürede hazırlaması ve belirtilen adrese şahsen müracaatlarını yaparak eğitim için hazır bulunmaları bekleniyor. Bu süre zarfında yedek olarak kazandığı halde yerleşmeyen adayların yerine yeni yedek alımları yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim