Ülkemiz için önemli seçimlerden birisi olan 31 Mart 2019 yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Çok sayıda anket şirketi tarafından seçimlere yönelik bilgi toplamak ve veri elde edip partilere iletmek maksadıyla anketler yapılıyor. Anket şirketleri tarafından elde edilen veriler, kamuoyuna duyuruluyor. Bu anketlerde, son durum ne ? 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, büyükşehirlerde hangi isimler önde, halk neden hangi ismi seçiyor, seçimlerde Türkiye' yi neler bekliyor sorularına yanıtlar aranıyor. İşte merak edilen son seçim anketleri ve gündeme yansıyanlar...

Erzurum' da AK Parti' nin rahat kazanacağı Cumhur İttifakı / AK Parti adayı Mehmet Sekmen' in % 56,4 oranıyla önde olduğu, İYİ Parti adayı Mahmut Uykusuz' un ise % 26,5 oy oranına sahip olduğu bilgisi veriliyor.

Hatay' da Cumhur İttifakı / AK Parti adayı % 43,7 oy oranıyla İbrahim Güler' in önde olduğu bilgisi veriliyor. Aynı anketlerde Hatay' da Millet İttifakı / CHP adayı Lütfü Savaş' ın % 40,8 oy oranında olduğu belirtiliyor.

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa' da AK Parti' nin önde olduğu görülüyor. Kahramanmaraş Cumhur İttifakı / AK Parti adayı Hayrettin Güngör' ün % 58,2 oy oranı bulunuken, Millet İttifakı / CHP adayı Ali Öztunç' un ise % 24,1 oy oranında kaldığı bilgisi veriliyor. Şanlıurfa' da ise Zeynel Abidin Beyazgül Cumhur İttifakı / AK Parti adayının % 45,2 oy oranıyla kendisine en yakın aday olan Sabahattin Cehveri' nin % 37,6 oy oranı bilgisi veriliyor.

31 mart 2019 yerel seçimlerine yönelik Van' da yapılan anketlerde HDP adayı Bedia Özgökçe Ertan' ın % 42,5 oy oranının olduğu görülüyor. Kendisine en yakın aday Cumhur İttifakı / AK Parti adayı Necdet Takva olurken, onun oy oranı da % 34,2 olarak belirtiliyor. Ayrıca Van halkının kararsızlık durumu ise % 21,4 olarak anketlere yansıyor.