Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Türk Silahlı Kuvvetleri artık subay ile astsubay ihtiyacını Milli Savunma Üniversitesi aracılığı ile temin etmektedir. Geçtiğimiz sene ilk öğrenci alımları gerçekleştirildi ve bu sene ikinci alımlar yapılacak.

Buna göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesi için Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı toplam 5 bin 992 astsubay öğrencisi alımı yapıyor. Adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Peki hangi kuvvet komutanlığı kaç astsubay öğrencisi alacak, başvuru şartları nelerdir?

HANGİ KOMUTANLIK KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kara Kuvvetler Komutanlığı en az lise mezunu  5 bin 992 astsubay alımı gerçekleştirecektir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı -  Bin 899 Astsubay, Özel Kuvvetler Komutanlığı - 600 Astsubay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı - 2 Bin 657 Astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı - 836 Astsubay öğrencisi alımı gerçekleştirecektir. Peki alıma başvurular nasıl yapılacak, kimler müracaat edebilir, başvuru tarihleri nedir?

ARANACAK ŞARTLAR VE BAŞVURU DETAYLAR!

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kara Kuvvetler Komutanlığı 5 bin 992 astsubay alımı yapacak. Peki aranacak şartlar nedir? Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak, Astsubay MYO İçin 1997 ve sonrası doğumlu olmak, Boy - kilo orantılı olmak şartı aranmaktadır. Bu şartlara sahip adayalr başvurularını 15 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirebilir.

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim