Korona virüs salgını sebebi ile birçok çalışan ve işçi zor durumda olup özellikle işçilerin merakla bekledikleri bir müjde bulunmaktaydı. Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada bu salgın süresinde büyük emeği olan tüm sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağı belirtilmişti. İşte bu konu ile ilgili olarak hastanelerde taşeronda ya da 4D’li olarak çalışan kamu işçileri de bu ödeme olanağından yararlanıp yararlanamayacaklarını merak etmekteydi. Fakat açıklamanın ardından uzun bir süre geçmesine rağmen bir gelişme yaşanmadığı gibi umutlar da meclisin çalışmaması dolayısı ile azalmaya başladı.

CHP Açıklama Yapmıştı

Hastanelerde farklı kadrolarda çalışan birçok işçi olduğu bilinmekte olup tüm sağlık çalışanlarına yapılacak olan ek ödemeden ise yardımcı personel yararlanamıyordu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzalarını taşıyan teklif, tüm sağlık ve bakım ünitelerinde 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre çalışan işçilere de ödeme yapılması için meclise bir teklif vermişti.

Teklifte “Sağlık alanında, sağlık personeli ile yardımcı sağlık personeli kadar önemli bir görev üstlenen diğer sağlık çalışanları da aynı oranda riske maruz kalmakta ve tedavi sürecinde çok önemli görevleri yerine getirmektedirler. Bu çerçevede bunlara yönelik bir ilave ödemenin tanımlanmamış olması, vicdanları zedeleyen bir ayrımcılık olarak değerlendirilebilir” açıklamasında bulunulmuştu.

Düzenleme Yapılacak mı?

Açıklamanın ardından uzun bir süre geçmesine ve meclise verilen teklifin de meclisin kapalı olması dolayısı ile ele alınamaması işçilerin ek ödeme umudunu azaltmaya başladı. Zira ek ödemelerin 3 ayı kapsayacak şekilde verilmesi, hali hazırda meclisin tatile girmesi ile işçilere bu ödemenin yapılması durumunda bir aylık ödemeden yararlanma ortadan kalkabilecek. Fakat meclisin açılması ile konu tekrar ele alınabilir.