Ülkemizde bilindiği üzere 11 Mart tarihinden bu yana corona salgını maalesef boy göstermekte olup hükümet ve Sağlık Bakanlığı çeşitli önlemler almaya devam ederken ortada bir çok gerçek ya da gerçek dışı belgeler dolaşmakta olup dün ortaya çıkan ve şimdiden milyonlarca kişiye ulaşan bir belge ortada dolaşmakta olup bu belgede kimsenin ekmek dahi almak için evlerden 48 saat boyunca çıkmaması gerektiği, evlerinde kalması gerektiği ve 2 gün içerisinde virüsün maksimum seviyeye çıkacağı söyleniyor. Peki bunun gerçeklik payı nedir, İstanbul Valisi'de evlerden çıkılmaması için uyarılarda bulundu.

VALİ: 48 SAAT EVLERDE KALIN

İstanbul Valisi resmi sosyal medya hesabından 

"Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık. Bu güzellikleri doyasıya yaşamak ve sevdiklerimizle paylaşmak için, sağlığın, ailen, sevdiklerin, İstanbul ve ülkemiz için '48 saat hiç çıkma', ' Evinde kal İstanbul." açıklamasını yaptı ancak bu açıklamanın ortada dolaşmakta olan belge ile bir alakasının bulunmadığı belirtiliyor. Peki ortada dolaşan belgenin gerçeklik payı nedir?

MAKSİMUM SEVİYEYE GELECEK İDDİASI VAR

Ortada dolaşan ve şimdiden milyonlarca kişiye ulaşan belgede virüsün 2 haftalık kuluçka süresinin tamamlandığı, kuluçka süresinin biterek maksimum seviyeye gelecek iddiası yer alıyor ancak böyle bir durumun olması için herkese aynı gün virüsün bulaşması gerekmektedir. Yani şu günlerde virüsün maksimum seviyeye ulaşacağına yönelik bilgiler doğru değildir fakat virüsün bulaştığı kişi sayısı her geçen gün arttığı için günden güne sokağa çıkmak tehlikeyi daha artırmakta olup kişilerin dikkat etmesi gerekmektedir.