Birçok kişinin hayalini kurduğu emeklilikte SGK tarafından bazı mesleklere erken emeklilik şansı tanındı. Buna göre bu meslek gruplarında çalışanlara daha az bir yıl şartı ile emekli olma şansı tanımış olup ilgili mesleklere ait detaylar ve bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Normal Emeklilik Şartları Nelerdir?

Ülkemizde emekli olmak isteyen bireylerin sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakta olup bunlar ilgili prim gün sayısını tamamlamak, sigorta başlangıç tarihlerini sağlamak ve kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşını bitirmiş olmak şartları yer almaktadır.

Özel Mesleklerde Emeklilik

Bazı meslekler SGK tarafında ilave hizmet sayılmakta olup bu mesleklerde çalışanlar fiili hizmet zammı alarak çalıştıkları sürenin belirli bir oranı ilave hizmetten sayılabilmekte aynı zamanda belirli bir kısmı da emeklilik yaş hadlerinden düşülerek erken emekli olma şansı sunmaktadır.

Erken Emeklilik Olan Meslekler

Fiili hizmet süresi zammı, yararlanmaya hak kazanan sigortalılar için 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra Kanunda belirtilen işyeri ve/veya işlerde geçen çalışma sürelerinin her 360 günü için; 60 gün eklenecekse (FHSZ kapsamında çalışılan gün sayısı x 60/360), 90 gün eklenecekse (FHSZ kapsamında çalışılan gün sayısı x 0,25),180 gün eklenecekse (FHSZ kapsamında çalışılan gün sayısı x 0,50), formülü uygulanarak hesaplanmaktadır.

Tam meslek listesi için: https://www.isinolsa.com/gundem/erken-emeklilik-mujdesi-hangi-mesleklerde-erken-emeklilik-geliyor-h29207.html

Editör: TE Bilisim