Milli Eğitim Bakanlığı her sene 30 - 60 Bin arası öğretmen ataması yapmaktadır. Fakat geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar ile Ağustos ayında atamaların olmayacağı ve öğretmen atamalarının sadece her yıl Şubat ayında yapılacağı öne sürüldü. Buna göre yeni mezun olan öğretmen adayları bir yıla yakın bir süre beklemek zorunda kalacak. Üstelik yeni atanan öğretmenlerin kadroya alınmayacağı açıklamasının yapılması üzerine protesto yürüyüşleri başladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın konu hakkında yeni bir açıklama yapması beklenirken ortaya ilginç bir sayı atıldı. Söz konusu habere göre 45 bin öğretmen atamasının yapılacağı söyleniyor.

45 Bin Öğretmen Ataması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğretmen sıkıntısı yaşandığı için kadrolu öğretmen yerine sözleşmeli öğretmen kavramını ortaya çıkardı. Buna göre artık öğretmenler ilk atamalarında kadrolu olmayacak ve 3 yıl boyunca sözleşmeli statüsünde istihdam edecek. 3 yılın dolması ile öğretmene kadro verilecek ve bulunduğu yerde 2 yıl daha kalması istenecek. Yapılan çalışmalar ile Doğu görevi 5 yıla çıkmış oldu.
Peki 45 Bin öğretmen ataması nedir? Ortaya çıkan habere göre Ağustos 2016'da atama yapılmayacak ancak bunun yerine 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacak. Şubat 2017 tarihi ile 30 bin öğretmen ataması daha yapılacağı için toplam 45 binlik atamanın yapılması bekleniyor. Tabi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan konu hakkında her hangi bir açıklama yok ancak ilerleyen günlerde Bakanlıktan sözlü ya da yazlı bir açıklama bekleniyor.
Editör: TE Bilisim