Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine yönelik yapılan operasyonlar her gün devam ediyor. Kamudan uzaklaştırılan memur sayısının basında ki verilere göre 90 bine yaklaştığı belirtilmekteydi. İhraç edilen memur sayısı az olarak bilinirken yayımlanan kararname ile personel sayısı 42 bin 881'e yükseldi. Peki bundan sonra nasıl bir süreç işlenecek? neler yaşanacak?

Hapis Cezası İsteniyor

Söz konusu görevden ihraç edilen memur sayısı 42 bin 881'i buldu. Bu sayının 10 bine yakını Jandarma ve Emniyet personeli olarak bilinirken diğer büyük bir bölümünün ise Milli Eğitim Bakanlığında bulunan öğretmen olduğu belirtilmektedir. İhraç olanların silahlı örgüt kurumak suçundan yargılanacağı bilinmekte olup bu örgütü yönetenlerin on yıl ila on beş yıl ile hapis cezasına çarptırılacağı tahmin edilirken örgüt üyelerine ise beş yıldan on yıla kadar hapis cezasının isteneceği belirtilmektedir.

Binlerce Memur Alımı Yapılabilir

Yayımlanan kararname ile 42 bin 881 memurun görevine son verildi. Söz konusu memurların yerine binlerce memur alımı yapılacak. Ancak alım ilanları için sürecin tamamen bitmesi beklenmektedir. Tabi her kurum için bu durum böyle değil. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yaparken şimdi 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması daha yapacağını duyurdu. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yakın zamanda memur alımı hakkında resmi internet sitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna bildiri yayınlaması beklemektedir.
Editör: TE Bilisim