Bilindiği gibi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü aracılığı ile sürdürülen Mardin-Ceylanpınar Sulama Kanalı projesinde artık sona geliniyor. Bu proje kapsamında toplam 400 bin kişiye istihdam fırsatı verilecek ve bu proje terörü sona erdirecek.

Mardin-Ceylanpınar Sulama Kanalı projesi aracılığı ile toplam 400 bin kişiye istihdam fırsatı verilebileceği gibi yine su kanalı tüm hatlar boyunca çiftçilere sunulacağı için çiftçiler için bu proje oldukça müjdeli olacak.

YILLIK 500 MİLYON GELİR

Mardin-Ceylanpınar Sulama Kanalı projesinin tamamen bitmesi ile yıllık toplam 500 milyon liralık gelir elde edilmiş olunacak. Söz konusu projenin ilk temelleri 1997 yılında atıldı ve 20 yıldır çalışmalar devam ediliyor. 2017 yılına gelmemiz ile proje artık sona geliniyor ve bitmesi ile 400 bin kişiye istihdam sağlanılabileceği gibi yıllık 500 milyon liralık gelir elde edilecek. 

ÇİFTÇİLERE BÜYÜK MÜJDE

Mardin-Ceylanpınar Sulama Kanalı projesi gelir bakımından ve terörü sonlandıracak olması bakımından yararlı olduğu bilindiği gibi çiftçiler için de bu kanal büyük bir önem ifade ediyor. Mardin-Ceylanpınar Sulama Kanalı projesi aracılığı ile çiftçilerin 2 milyon 167 bin 930 dekar tarım arazisine de su ulaşacak ve arazilerin verim oranı ciddi derece artacak. Bu sebepten ötürü çiftçiler projenin bitmesini istiyor.
Editör: TE Bilisim