31 mart 2019 yerel seçim anketleri sonuçlanıyor - 4 büyük şirketin sonuçları ve vatandaşların düşünceleri

Gerçekleştirilecek yerel yönetimler seçimiyle alakalı olarak takvim yaklaşırken, anket şirketlerinin yaptığı araştırmalar da sonuçlanmaya başlıyor. 4 büyük anket şirketinden elde edilen sonuçlara göre Cumhur İttifakı' nın seçimlerde başarı yüzdesi kaç gözüküyor? Hangi isimler seçim sonrasında kazanan olarak gözüküyorlar? İşte yapılan anketlerin şuanki sonuçları ve vatandaşların seçim sürecine yönelik düşünceleri.

PollMark anket sonuçları

PollMark şirketinin anket sonuçlarına göre İstanbul' da seçimlerde kime oy vereceksiniz sorusuna verilen yanıtlarda, Ekrem İmamoğlu yanıtının Binali Yıldırım'a göre önde olduğu aktarılıyor. İlçe seçimlerinde ise AK Parti' nin önde olduğu bilgisi paylaşılıyor. Ayrıca bugün meclis seçimi olsa kime oy verirdiniz sorusuna da katılımcıların % 33 lük bir kısmının AK Parti şeklinde yanıt verdiği bilgisi paylaşılıyor. Bu ankette % 25,4 oranında da CHP yanıtı alındığı belirtiliyor.

Konsesus
Konsesus araştırma şirketinin elde ettiği verilere göre İstanbul' da Binali Yıldırım 3 puan farkla önde ancak Ekrem İmamoğlu onu yakından takip ediyor. Bu anketlerde Selahattin Demirtaş' a oy verenlerin % 70' inden fazlasının İstanbul CHP adayı Ekrem İmamoğlu' ya oy vereceği ifade ediliyor.

PİAR

PİAR araştırma şirketinin verilerine göre de İstanbul' u CHP adayı Ekrem İmamoğlu' nun alacağı ifadeleri kullanılıyor.  Ayrıca şirket " Her 10 MHP’linin yarısı AK Parti’ye oy vermek istemiyor ama her 10 AK Parti’linin 9’u MHP adayını destekleyebileceğini söylüyor. " ifadelerine yer veriyor.

Metropol Anket

Metropol Anket şirketi ise " MHP ittifakı AK Parti’ye İstanbul’da çok oy getirmeyecek. İYİ Partililer ise CHP adayını desteklemekte çok öne çıkıyor. Çünkü bu seçimde İYİ Parti, CHP’den daha sert muhalefet yapıyor. " ifadelerine yer veriyor. Ayrıca bu seçim sürecine yönelik MHP' nin oylarından çok İYİ parti oylarının seçimde belirleyici rol oynayacağı ihtimali üzerinde duruluyor. Burada da tüm İYİ Parti seçmeninin ekonomik durumdan rahatsız oluşu, ancak MHP seçmeninin bir kısmının ekonomik durumdan rahatsızlık duyması  bilgisine not düşülüyor.